Регистрирахме три инициативни комитета за издигане трима независими кандидати за членове на Европейския парламент. Това каза заместник-председателят

...
Регистрирахме три инициативни комитета за издигане трима независими кандидати за членове на Европейския парламент. Това каза заместник-председателят
Коментари Харесай

ЦИК: Регистрирахме трима независими кандидати за членове на Европейския парламент

Регистрирахме три инициативни комитета за издигане трима самостоятелни кандидати за членове на Европейския парламент. Това сподели заместник-председателят на Централна изборна комисия и говорител Росица Матева.

Тя напомни, че документи за регистрация подадоха 23 партии и 11 обединения, като на една партия ѝ бе заличена регистрацията. Тоест в изборите ще вземат участие 22 партии и 11 обединения. 
До 4 май коалиции и партии могат да подадат документи за смяна в състава на обединението или наименованието ѝ. „ Днес са подадени едни такива документи “, осведоми Матева.

На 7 май изтича срокът, в който всички регистрирани партии, обединения и инициативни комитети следва да записват в ЦИК кандидатските листи за изборите за членове на Екологичен потенциал, а РИК кандидатските листи в изборите за Народно заседание.

От предходната седмица към този момент има възможност за подаване на заявление за гласуване отвън страната:

– За Народно заседание подадените такива са 10 666;

– За изборите за Европейски парламент са 4 693.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР